INFORMATION OM UNGDOMSSKOLEN

Ungdomsskolens lovgivning stammer fra 1942, hvor der var behov for, at de unge kom væk fra gadehjørnerne og ind i klasselokalerne.  En lov, der stadig giver de unge 13-18 årige mulighed for læring i fritiden. På Skanderborg Ungdomsskole har vi en masse forskellige fritidstilbud til de unge, og desuden har vi 9 ungdomsklubber fordelt over hele kommunen.

Ud over fritidsundervisning tilbyder vi også dagundervisning, og vi har i dag følgende afdelinger:

Fritid - Vi har naturligvis en bred vifte af fritidsaktiviteter, arrangementer og rejser. Vores tilbud er fra 7. klasse til 18 år. Se mere og tilmeld dig her.

Finlandsvej 5 - er navnet på fritidsundervisningens rammer. Stedet rummer i dag store og rummelige værkstedsfaciliteter som træ, metal, design, musik, crossfit, e-sport, fablab o.s.v. En stor del af fritidsundervisningen finder sted her. Lokalerne er til daglig i brug af 10. klasserne og folkeskoleklasser.

Der er på Finlandsvej Open Lab i vores nye FabLab hver torsdag kl. 18-21. Her er alle velkomne - unge som gamle. Se mere her: https://www.skanderborg-ungdomsskole.dk/FabLab-på-Finlandsvej-5

Klubber – Vi har 9 ungdomsklubber fordelt i hele Skanderborg Kommune.

UCS10 (10. klasse) - for alle kommunens unge, der ønsker at tage 10. klasse. UCS10 har et bredt spektrum af fagkombinationer, der gør den attraktiv som det første år af den unges ungdomsuddannelse. UCS10 holder til på Højvangen 6 i Skanderborg. Her har vi en skole med fantastiske fysiske “campus” rammer, sociale opholdsmiljøer og almindelige undervisningslokaler. Meget af den kreative undervisning foregår i Ungdomsskolens rammer på Finlandsvej 5, bl.a. design, musik, e-gaming, crossfit og byggeværksted.

Jeksendalskolen - et anderledes skoletilbud til elever fra 0. – 9. klasse. Eleverne på Jeksendalskolen har forskellige vanskeligheder, der gør det svært at begå sig i det almene miljø. Nogle elever har diagnoser såsom ADHD, Asperger, Tourette, Autisme, andre har bare rigtig svært ved at indgå i de sociale spilleregler. Vores indgangsvinkel til eleverne er en struktureret og genkendelig hverdag, hvor overblikket skabes af de voksne.

Ungeklassen - et undervisningstilbud til sent ankomne uge i alderen 15-18 år, der enten har gået i modtageklasse eller endnu ikke har modtaget undervisning i den danske skole. Ungeklassen tilbyder dagsundervisning i et inspirerende  unge– og undervisningsmiljø, hvor undervisningen både foregår i basisklasse, på værkstederne og sammen med elever fra UCS10 - når du er parat. Det er muligt at gå i ungeklassen maksimalt 2 år og målet er, at eleverne hurtigst muligt kan komme i videre uddannelse eller beskæftigelse.

Min Vej- er et specialtilbud målrettet særligt tilrettelagte forløb for unge i en svær situation.

Ungdomsskolens udviklingskontrakt for 2018

Ungdomsskolens bestyrelse

Køreplaner for skolebusser i Skanderborg Kommune

Flexbus - hvis du har ungdomskort

Alle unge i Skanderborg Kommune kan frit benytte sig af gratis flexbus rundt i kommunen efter kl.18 på hverdage og fra kl. 6 til 24 i weekender hvis de har ungdomskort. Ungdomskort kan man få, hvis man er:

• 16-19 år, eller
  • elev på en ungdomsuddannelse, eller
  • studerende på en videregående uddannelse

Det er både smart og nemt. 😊

For unge under 16 år (uden ungdomskort) er prisen på flexbus samme pris som normale busbilletter til børnetakst.

F.eks. er prisen fra Låsby til Skanderborg 15,00 kr. pr. vej, eller 13,50 kr. med mobilbillet.

Læs mere i linket her, om hvordan du kommer igang med at bruge flexbus.