Gå til startsiden
Hvad er FabLab
   

Hvad er et FabLab? 


Fablab er et globalt netværk af produktionsværksteder, der rummer moderne teknologier til opfindelse og opdagelse. Et FabLab består af laserskærer, 3D printer, vinylskærer, CNC-fræser mm., understøttet af software og designs, brugerne deler mellem hinanden. Hvem kan deltage? 


Alle kan deltage - nybegyndere og eksperter, unge såvel som ældre - borgere i kommunen samt virksomheder. Vor FabLab leder tilbyder introduktion til maskinerne samt softwaren og desuden er tanken, at brugerne deler viden, designs og problemstillinger mellem hinanden. Således kan flere generationer deltage sammen og være hinandens sparringspartnere.Hvad laver man i et FabLab? 


I et FabLab kan man lave næsten alt. Det er et laboratorie, hvor man tester idéer og designs af. Her arbejder man med designprocesser, udarbejder løsninger på praktiske problemstillinger og ender med unikke produkter og prototyper. Der kan laves modeller og designs i træ, akryl, pap, vinyl, filament og meget, meget mere. Hvad koster det? 


Det er gratis at deltage ved Open Lab. Her stilles maskinerne til rådighed og der betales kun for materialeforbrug, hvis du ikke medbringer dine egne. Selvom du ikke har en konkret idé eller opgave, så kig gerne forbi. Det er oftest i mødet med andre, at inspirationen opstår!


Vi har OpenLab hver tirsdag kl. 17-21 på Schrøders i Låsby (Schrødervej 10) og hver torsdag kl. 18-21 på Ungdomsskolen, Finlandsvej 5 i Skanderborg. 

Ved OpenLab er alle aldersgrupper velkomne - nybegyndere som øvede. Her kan hentes hjælp og inspiration fra vores underviser eller fra andre besøgende i labbet. 


IMG_8088    UCS 10 291