INFORMATION OM UNGDOMSSKOLEN

Ungdomsskolens lovgivning stammer fra 1942, hvor der var behov for, at de unge kom væk fra gadehjørnerne og ind i klasselokalerne.  En lov, der stadig giver de unge 13-18 årige mulighed for læring i fritiden. På Skanderborg Ungdomsskole har vi en masse forskellige fritidstilbud til de unge, og desuden har vi 9 ungdomsklubber fordelt over hele kommunen.

Ud over fritidsundervisning tilbyder vi også dagundervisning, og vi har i dag følgende afdelinger:

Finlandsvej 5 - er navnet på fritidsundervisningen "nye" rammer. Stedet rummer i dag store og rummelige værkstedsfaciliteter som træ, metal, design, musik, crossfit osv. En stor del af fritidsundervisningen finder sted her. Værkstederne er åbne og bemandede mandag, tirsdag, onsdag og torsdag mellem 15-21, så man som ung i kommunen blot kan møde op og få hjælp i en kreativ proces. Lokalerne er til daglig i brug af 10. klasserne.

Fritid - Vi har naturligvis en bred vifte af fritidsaktiviteter, arrangementer og rejser. Se mere og tilmeld dig her.

Klubber – Vi har 9 ungdomsklubber fordelt i hele Skanderborg Kommune.

UCS10 (10. klasse) - for alle kommunens unge, der ønsker at tage 10. klasse. UCS10 har et bredt spektrum af fagkombinationer, der gør den attraktiv som det første år af den unges ungdomsuddannelse. UCS10 holder til på Højvangen 6 i Skanderborg. Her har vi en skole med fantastiske fysiske “campus” rammer, sociale opholdsmiljøer og almindelige undervisningslokaler. Meget af den kreative undervisning foregår i Ungdomsskolens rammer på Finlandsvej 5, bl.a. design, musik, e-gaming, crossfit og byggeværksted.

Jeksendalskolen - et anderledes skoletilbud til elever fra 0. – 9. klasse. Eleverne på Jeksendalskolen har forskellige vanskeligheder, der gør det svært at begå sig i det almene miljø. Nogle elever har diagnoser såsom ADHD, Asperger, Tourette, Autisme, andre har bare rigtig svært ved at indgå i de sociale spilleregler. Vores indgangsvinkel til eleverne er en struktureret og genkendelig hverdag, hvor overblikket skabes af de voksne.

Ungeklassen - et undervisningstilbud til sent ankomne uge i alderen 15-18 år, der enten har gået i modtageklasse eller endnu ikke har modtaget undervisning i den danske skole. Ungeklassen tilbyder dagsundervisning i et inspirerende  unge– og undervisningsmiljø, hvor undervisningen både foregår i basisklasse, på værkstederne og sammen med elever fra UCS10 - når du er parat. Det er muligt at gå i ungeklassen maksimalt 2 år og målet er, at eleverne hurtigst muligt kan komme i videre uddannelse eller beskæftigelse.

Min Vej- er et specialtilbud målrettet særligt tilrettelagte forløb for unge i en svær situation.

Ungdomsskolens udviklingskontrakt for 2017

Ungdomsskolens bestyrelse