MIN VEJ

MIN VEJ er en afdeling af Ungdomsskolen hvis hovedopgave er at understøtte rummeligheden i folkeskole og specialtilbud for at bevare den positive udvikling på inklusionsområdet men også for at øge og sikre kvaliteten i selve inklusionen.

MIN VEJ etablerer og følger op på særligt tilrettelagte forløb, der kan omfatte en meget bred vifte af såvel store som mindre indsatser – både ude på skolerne eller i eget regi.

• Selvtillidskurser
• Cool Kids/Chilled – et manualbaseret angsthåndteringsprogram
• Vredeshåndtering
• Midlertidig indsats i forhold til enkelte eller grupper af unge der udfordrer hverdagen for andre på egen skole
• Midlertidig indsats i forhold til det faglige, for enkelte eller grupper af unge
• Midlertidig indsats i forhold til ”ikke uddannelsesparate”, for enkelte eller grupper af unge

MIN VEJ har ligeledes en undervisningsafdeling for mellem 5 – 10 elever fra 8. – 10. klassetrin. Eleverne bliver visiteret hertil af Skanderborg kommunes visitationsudvalg. Målgruppen er elever der ikke længere kan inkluderes i del almene, og har brug for et anderledes tilbud. Et tilbud hvor elevantallet er lille, undervisningen er tilrettelagt anderledes og hverdagen er en blanding af undervisning, praktik eller job.

Min Vejs undervisningslokale

Min Vej ligger I ungdomscenteret/UCS10 i Højvangen, og det er muligt at komme til Min Vejs lokale via hovedindgangen eller via egen indgang, som ligger ved parkeringspladsen.
Indsæt billeder

Elevernes undervisningslokale er indrettet med henblik på at give hver enkelt elev den ro der er brug for – der er faste pladser og alle borde er placeret så eleven  kan opnå ro og fordybelse.
I lokalet er der et fællesbord, hvor vi gennemgår nyt stof, ser nyhederne, spiller spil eller andet.
Indsæt billeder

Handlemuligheder

• Samarbejde med skolerne omkring fastholdelse af elever i det almene
• Tilbyde undervisning hos os, enten hver dag eller et par gange om ugen. Min vej diagram
• Sikre udsatte unges skolegang ved morgenvækning og -transport
• Hjælpe med at forbinde skole og hjem, så den unge kan gennemføre skoleforløbet.
• Gennemføre prøveforberedende undervisning i dansk, engelsk, matematik, samt andre fag på ungdomscentret
• Forberedelse til mundtlig eksamen – både egne og 10. klasses elever – særligt forløb.
• Etablere undervisning i fysik/kemi og kreative/praktiske fag i samarbejde med ungdomsskolen/UCS10
• Afvikle tidsbegrænsede kurser mhp. styrkelse af unges faglige, sociale og personlige kompetencer
• Være mentor i overgangen til efterskole eller ungdomsuddannelse + efterværn
• Hjælp til at skaffe eller fastholdelse af job
• Hjælp til at skaffe praktikpladser
• Speciel forløb til enkelte eller grupper af unge
• Besøge efterskoler - Ungdomshøjskoler – PS – uddannelse steder
• Deltage i forskellige aktiviteter – bordtennis, ridning, Cross, Kom Nu, fitness, Ungdomsskolehold osv.
• Tilbud om sparring i forhold til lærerne/teams i folkeskolerne og 10. klasses centeret.
• Samtaler/guidning af eleverne
• Samtaler/guidning af familien
• Samarbejde med  kontaktpersoner fra Ungeteamet, Viso, SSP, misbrugscenteret, Projekt Højvangen osv
• Medvirke til generel problemafklaring