FORSIKRING

"Indenrigs- og Sundhedsministeriet oplyser at det IKKE er lovligt at tegne ulykkesforsikringer for børn og unge i dagtilbud og folkeskoler. Ministeriet anfører i udtalelsen, at der hverken er hjemmel til at tegne ulykkesforsikringer i den konkrete lovgivning eller på grundlag af de generelle kommunale fuldmagtsregler. Ministeriet har dermed slået fast, at det hverken er lovligt for en kommune at tegne en ulykkesforsikring for børn og unge i dagtilbud og folkeskoler eller at være selvforsikret i den anledning."

Det betyder helt konkret, at elever i Ungdomsskolen IKKE er dækket af en kommunal ulykkesforsikring.

Eleven er udelukkende dækket af en ulykkesforsikring som hjemmet har tegnet.

Ved flere af ungdomsskolens aktiviteter skal forældre nogle gange tegne en tillægsforsikring alt efter hvilket forsikringsselskab der benyttes.

Forældre opfordres derfor altid til at undersøge deres forsikringsforhold, så man er dækket, hvis der skulle ske et uheld.

Er der særlige forsikringsforhold udover ovennævnte, der gør sig gældende, vil elever og forældre blive informeret.

Motorholdene

Ved deltagelse på Ungdomsskolens motorhold, er det forudsætningen for at kunne deltage i kørsel, at deltageren afleverer udfyldt og underskrevet forsikringserklæring. Dette er en bekræftelse på, at forældre/værge er bekendt at kørsel foregår på eget ansvar og at det udelukkende er hjemmets aktuelle forsikringsforhold, der betinger dækningen.

BoCart

ATV